Ege Postası
Geri

Soyer'den mülteci okulu iddialarına tepki: Yasal süreç başlıyor 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Milli Eğitim Bakanlığı ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu arasındaki protokol kapsamında Bostanlı'da yapımına başlanan okula ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer, "Bostanlı'da yapılması planlanan okulla ilgili özellikle WhatsApp gruplarında, adımın da karıştırıldığı yalan ve iftiralarla dolu bir yazının dolaştığını gördüm. Yazdığının altına imza koyamayan müfterinin tespiti ve hukuki işlem için avukatım harekete geçti.  Yalan ve iftiranın hesabını hukuk önünde soracağız" dedi. 
Soyer'den mülteci okulu iddialarına tepki: Yasal süreç başlıyor 
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Ağustos 2021 Pazartesi 23:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  İzmir'in Karşıyaka İlçesi Bostanlı Mahallesinde “Kriz zamanlarında herkes için eğitim projesi” kapsamında inşaatı devam eden okulun ‘Mülteci okulu’ olacağı iddiaları gündemden düşmüyor.

Bostanlı'da Milli Eğitim Bakanlığı ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu arasındaki protokol kapsamında yapımı devam eden okul kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Bazı mahalle sakinleri okul önünde protestolarda bulunmuştu.

Tepkilerin ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yapılacak olan okula ilişkin açıklama yapmış "Bölgede yaşayan tüm öğrenciler eğitim alacak" ifadelerini kullanmıştı. 

Son olarak tartışmalara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

Başkan Soyer, Karşıyaka'da mülteciler için yapıldığı iddia edilen okulla ilgili kendi adının geçtiği bir sosyal medya paylaşımına sert tepki gösterdi.

Soyer, yapmış olduğu açıklamada kendisine iftira atıldığını dile getirerek, "Alçakça ortaya atılan yalana, iftiraya sessiz kalanların, yayılmasına aracı olanların da vebale ortak olduklarını hatırlatırım" dedi. 

Soyer'in yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

"Milli Eğitim Bakanlığı ve AB Türkiye delegasyonu arasındaki anlaşmayla Karşıyaka Bostanlı’da yapılması planlanan okulla ilgili özellikle Whatsapp gruplarında, adımın da karıştırıldığı yalan ve iftiralarla dolu bir yazının dolaştığını gördüm. Yazdığının altına imza koyamayan müfterinin tespiti ve hukuki işlem için avukatım harekete geçti.  Yalan ve iftiranın hesabını hukuk önünde soracağız.Söz konusu okul projesi, projeye verilen izin, projenin arsasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ve benim hiçbir ilgim bulunmamaktadır. Devlet yöneticileri bu konuda açıklamalarını yapmıştır.  Alçakça ortaya atılan yalana, iftiraya sessiz kalanların, yayılmasına aracı olanların da vebale ortak olduklarını hatırlatırım. Ben aşkla, canla başla, İzmir ve İzmirli hemşehrilerim için çalışmaya devam ediyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası